Delhi

loading...

På resan fokuserar vi helt på den tibetanska kulturen och stannar inte i Delhi. Men för er som vill förlänga er resa kan vi rekommendera några dagar i Delhi.

För den som inte varit i Indien kan det vara en chock med alla intryck, alla människor, trafik, ljud och dofter. Antingen blir man överväldigad eller förförd. Indien är ett enormt land och skiljer sig mycket från norr till söder. Delhi, Indiens huvudstad, har cirka 15 miljoner invånare och ligger i norra delen av landet. Staden är uppdelad i Old Delhi och New Delhi och byggs ständigt ut med nya moderna förorter. Här samsas alla de stora världsreligionerna men de flesta är hinduer.  

Delhi är en enastående stad där fattigdom möts med enorm kulturell rikedom. Det finns många fantastiska sevärdheter, historia och mystik.
I Old Delhi finns bland annat det kända Red Fort och Indiens största moské Jama Masjid som båda byggdes på 1600-talet. Här finns också traditionella marknader med kryddor, tyger och hantverk. Öster om Old Delhi ligger Ghandi-museet i fridfulla Raj Ghat. I New Delhi finns India Gate, Lotustemplet och Connaught place med massor av shopping och mycket mer. En av de största sevärdheterna är Taj Mahal som ligger i Agra, en dagsutflykt från Delhi. Det är ett mausoleum i vit marmor som mogulhärskaren Shah Jahan lät bygga på 1600-talet. 

I norra Delhi finns den tibetanska bosättningen Majnu ka Tilla. Det är en tätbefolkad liten stadsdel med trånga gränder och ett myller av gatuliv. Bosättningen ligger mellan en flod och en motorväg vilket gör det svårt att bygga ut och den indiska staten har också velat flytta på den vid flera tillfällen. Här går det bussar till och från Dharamsala flera gånger per dag. 

Läs mer om Delhi här