Om oss
Vi är en annorlunda researrangör. Vi jobbar non-profit för något vi tror på. Den tibetanska kulturen och människorna ligger oss nära hjärtat och vi vill att fler ska upptäcka allt det fina i deras kultur, livsåskådning, traditioner, konst och natur. Vi vill också att fler ska lära sig om situationen i Tibet och hur de bevarar sina traditioner i Indien. När vi träffade Dalai Lama i Oslo 2014 sa han: "Visa världen allt det positiva i den tibetanska kulturen så att de vet vad de går miste om ifall den försvinner". Det tycker vi stämmer bra med vårt syfte med resan.


Vi vill stödja tibetanerna i deras strävan att bevara sin kultur. Därför arrangerar vi resor till Dharamsala för dig som vill komma närmare Tibet och uppleva en kultur som kan utveckla dig som människa. Du som resenär bidrar till att bevara den tibetanska kulturen. 

Vi har unika erfarenheter och kontakter som vi vill dela med oss av. Vi har bott, rest och arbetat i Dharamsala och har stort engagemang för Tibet. Du som reser med oss får lite mer än vad en vanlig researrangör kan ge dig. Vi är dina reseledare. Tashi som är tibetan känner till varje vrå i Dharamsala och har bott på klostret Zabsang Choekhorling i ett år. Det är bara därför som vi har möjlighet att få bo där. Han kan språket och kulturen och kan ge dig tips och råd som ingen annan kan. Tashi pratar svenska och är också van vid den svenska kulturen. Lisa har rest till Tibet, Dharamsala och Indien i många år och arbetat för Svenska Tibetkommittén. Hon har också jobbat med ett projekt för Tibet Museum i Dharamsala och har skrivit en bok och flera artiklar om Tibet. Magnus är privat sponsor till klostret och resan är ett sätt att bidra till att rädda en del av den tibetanska kulturen. Vi har alla tre upplevt den fantastiska miljön på klostret Zabsang Choekhorling. 

Du får träffa dem som arbetar i exilregeringen, barn och lärare i skolan för flyktingar, lära dig om buddhistiskt konsthantverk, vandra upp i Himalaya och bo på kloster tillsammans med unga munkar och få undervisning i några av buddhismens grunder. Vårt reseprogram är utformat så att du ska få en helhetsbild av tibetansk politik, religion, kultur, konst, natur och sociala frågor.

Du kommer att möta spännande människor och få många nya kunskaper och kanske till och med en ny syn på livet.

Inför resan arrangerar vi informationsträffar. Vi kan också erbjuda föredrag där du har möjlighet att få kunskap om Tibets kultur och historia. Maila till oss om du är intresserad av att komma på informationsträff eller boka föredrag.

I Indien samarbetar vi huvudsakligen med tibetaner och med dem som främjar den tibetanska kulturen. Huvuddelen av programmet genomförs på engelska.

Tashi, Lisa och Magnus
Snow Lion Insight Tours
(Tidigare föreningen Närmare Tibet)

Du når oss på info@snowlion.se

Telefon Lisa: 070-230 40 70
Telefon Tashi: 072-333 70 99
Telefon Magnus: 073-310 16 91

Postadress:
Snow Lion Insight Tours
C/o Global Reporting
Box 2014
Besöksadress: Stora Nygatan 26, Gamla Stan
103 11 Stockholm

Detta är vi

Tashi Norbu är född i Tibet och flydde till Indien 2007. Han bodde i Dharamsala i fem år och på klostret Zabsang Choekhorling i ett år innan han flyttade till Sverige.

Lisa Jansson har rest till Tibet och Dharamsala i 15 år och har arbetat för Svenska Tibetkommittén samt med egna projekt för Tibet.

Magnus Wirström är engagerad i Tibet och buddhismen sedan flera år tillbaka. Han har en bakgrund som entreprenör och från ledande befattningar i näringslivet.