Programmet dag för dag i bilder

loading...

Dag 2: Ankomst
Vi landar i Delhi. Transfer med taxi till inrikesterminalen T1D. Vi checkar in tillsammans vid SpiceJet-disken och efter säkerhetskontrollen har vi en bokad lounge där vi äter frukostbuffé och går igenom programmet.
Flyg till Dharamsala med SpiceJet.
Ankomst Dharamsala. Representant från Informationsdepartementet möter oss på flygplatsen i Dharamsala. Transfer med bilar (ca 50 min) till McLeod Ganj och vårt hotell Serkong House. Vi checkar in i de redan fördelade rummen.       
Asiatisk lunchbuffé på Serkong House.
Fri eftermiddag för vila och egna promenader.
Tibetansk välkomstmiddag på Serkong House.

Dag 3: Historia
Tibet Museum och Dalai Lamas tempel. Efter frukost promenerar vi till Tibet Museum där vi får en bakgrund till situationen i Tibet av en expert från parlamentet. Vi besöker också Dalai Lamas tempel och kloster.
Lunch på exklusiva Chonor House med stort utbud av tibetansk, indisk och asiatisk mat.
Fri eftermiddag för egna aktiviteter.
Middag på Pema Thang med asiatisk buffé.

loading...

Dag 4: Politik
Exilparlamentet och biblioteket. Taxibilar till Parlamentet Central Tibetan Administration och Library of Tibetan Works and Archives och museum. Buddistisk professor introducerar oss till buddhismen och vi får se tusenåriga buddhistiska skrifter från Tibet på biblioteket.
Lunch på parlamentsområdet.
Introduktion av Informationsdepartementet till parlamentets arbete och demokratiutvecklingen i exil. Möte med Premiärministern Dr Lobsang Sangay (med reservation för oförutsedd resa utanför Dharamsala)
Vi åker tillbaka till Serkong House.
Tibetansk middag på Serkong House med inbjuden representant från parlamentet.

loading...

Dag 5: Vandring i Himalaya
Vi vandrar i Himalaya. Transfer med bilar till Gulug, halvvägs till platån Triund. Trekking till 2 800 meter med guide och medhavd lunch. Vi har med en extra guide om några av er skulle önska vända tillbaka innan vi når platån på 2 800 meter. Det finns då bilar som tar er till hotellet där ni kan äta lunch och ha en fri eftermiddag. Vi som går hela vägen är tillbaka ca kl 18.
Detta är en ledig dag för de som inte följer med på vandringen. Vi kan arrangera specialaktiviteter för de som vill. T ex yoga, besök på organisationer, nunnekloster eller den indiska stadsdelen.
Asiatisk middagsbuffé på Serkong House.

loading...

Dag 6: Utbildning
Besök på TCV- skolan (Tibetan Childrens Village). Transfer med bilar till Tibetan Childrens Village (TCV), där vi träffar Tsewang Yeshi, president, och möter lärare och elever samt besöker en klass på Montessoriskolan. Lunch på TCV. Vi åker tillbaka till vårt hotell. 
LHA Charitable trust utbildningsorganisation. Engelsk konversationsklass med tibetanska ungdomar som studerar extra på fritiden. Ett bra tillfälle att prata om deras liv, drömmar, kultur och erfarenheter.
Middagsbuffé på Serkong House.

Dag 7: Naturmedicin
Vi besöker Medicininstitutet Men-Tsee-Khang. Dalai Lamas forskningsinstitut för tibetansk naturmedicin. Här kan du få en hälsokontroll och rådgivning av institutets läkare. Vi får en guidad tur i medicinmuseet.
Vi gör sen ett kortare studiebesök på radiostationen Voice of Tibet som sänder nyheter in i Tibet via satelliter.
Lunch på indiska Bagsu Hotel. Fri eftermiddag för egna aktiviteter.
Tibetansk middag på Hotel Tibet med representanter från Students for a Free Tibet.

Dag 8: Naturpromenad och kulturshow
Vi promenerar till den närliggande indiska byn Bagsu där vi besöker ett anrikt hinduiskt tempel och vattenfallet på bergssluttningarna.
Lunch på Nicks Kitchen med asiatisk och västerländsk mat.
På kvällen bjuds vi på kulturshow med dans och opera på Tibetan Institute of Performing Arts. Dalai Lamas institut för högre studier av traditionell tibetansk opera och dans. Vi besöker också ett museum med dräkter och masker.
Middag à la carte på indiska Ashoka.

loading...

Dag 9: Konst och hantverk
Bilarna går till Norbulingka, Dalai Lamas hantverksinstitut med trädgårdar och tempel. Här spenderar vi hela dagen.
Guidad tur på Norbulingkas hantverksskolor. Vi besöker Norbulingkas tempel, dockmuseum och butik där man kan köpa hantverk och möbler av hög kvalitet.
Lunch i den vackra trädgården på Norbulingka.
Workshops i Thanka-skiss, trämåleri eller träsnideri.
Vi åker tillbaka till vårt hotell.
Tibetansk middag à la carte på Tibet House.

loading...

Dag 10-12: Buddhism
Vi åker till klostret Zabsang Choekhorling i Bir, tre timmars bilresa från Dharamsala. 3 dagars vistelse på klosterskola för unga munkar – en unik upplevelse att leva med munkarna. Här får vi också yoga-klasser med den svenska instruktören Mia Körling som är bosatt på Bali. Nivån passar alla.
Shartul Rinpoche (ansvarig för klostret) berättar om Zabsang monastery och Nyidrak linage historia. Vi får också veta mer om platsen Chaundra som har många kloster och andra tibetanska institutioner. Vi får lära oss några av grunderna i den tibetanska buddhismen och kan också ställa frågor.
Guidad tur i templet med byggmästaren Ngawang Gelek.
Engelska konversationsgrupper med munkarna och andra aktiviteter.
Vi äter alla måltider med munkarna och vi får lära oss att göra momos (dumplings) tillsammans.

Dag 13: Delhi
Transfer med bilar från Zabsang till flygplatsen i Dharamsala. Flyg med SpiceJet till Delhi där vi checkar in på hotell och äter avslutningsmiddag tillsammans.

Dag 14: Hemresa